Fornyet avtale med Statoil

Mare Safety har signert fornyet avtale til tross for svært pressede tider i oljemarkedet.

Mare Safety AS fra Ulsteinvik har levert bysser og redningsbåter siden bedriften ble stiftet i 1999, og har hatt rammeavtale med Statoil på levering av redningsbåter siden 2010. Denne avtalen er nå fornyet til en mer langsiktig avtale hvor Statoil har benyttet seg av anledningen til å utøve to opsjoner.

Større fleksibilitet

– Da vi inngikk avtalen med Statoil hadde vi rammeavtale på å levere GTC 900-serien, som er den største åpne båtmodellen vi har med enkel og dobbel installasjon på både motorer og vannjetter. I den nye forlengede avtalen er sortimentet supplert med opsjon på to modeller til frå GTC 700-serien, som begge er to svært populære og bruksomfattende båter vi selger mange av, forteller produktsjef Geir Ove Molvær ved Mare Safety.

Han viser til fleksibiliteten ved å kunne tilby Statoil flere modeller, blant annet ved at de som kunde kan velge mer produktspesifikke båter som er romslige i forhold til kostnad og budsjett, men som i like stor grad som GTC 900-serien holder god kvalitet.

– Selv om vi kan tilpasse hver enkelt båt etter kunden sitt ønske, parallelt med å håndheve regelverket, er det stort sett størrelsen på båtene som skiller de fra hverandre. Utstyrsnivået er tilnærmet likt, med unntak av de båtene som har enkel og dobbel installasjon. Båtene er utrustet i henhold til SOLAS (Safety of Life at Sea), som er en konvensjon underlagt International Maritime Organisation, som gir råd om hvordan ting skal være på sjøen for å opprettholde høyest mulig trygghet.

Båtene frå Mare Safety er også godkjent for NORSOK R-002, andre utgave 2012, som er en standard for tekniske krav til løfteinnretninger og løfteutstyr på alle faste og flytende installasjoner, flyttbare innretninger, lektere og skip, samt på landanlegg der petroleumsvirksomhet blir utført.

Mange leverte båter

Molvær legger ikke skjul på at det svekkede oljemarkedet vi opplever i dag gir utstyrsleverandører som Mare Safety utfordringer. Derfor er han svært fornøyd med at Statoil har vist tillit til produktene og Mare Safety som leverandør.

– Statoil er en svært god kunde av oss og vi har frem til i dag levert inntil ett tjuetalls båter til Statoil. De siste prosjektene vi har levert båter til er Aasta Hansteen, Gina Krog og Heidrun, og vi jobber i dag med flere store Statoil-prosjekt. Jeg tror vi gjør oss enda mer attraktive i fremtiden med supplementet av de nye båtene, avslutter Molvær.

Rammeavtalen inneholder også et servicenivå på levering av service og deler til alle Statoil sine redningsbåter.

Related Posts